Recept & styling Lena Söderström
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Passa gratängen noga, så att den inte bränns vid under gräddningen, använd gärna ugnsfolie så att gratängen inte blir för brun.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatis och lök, använd gärna mandolin eller matberedare. Krama ur all vätska ur spenaten och hacka den grovt.
Blanda grädde, salt, peppar, timjan, vitlök och gratängost i en bunke. Vänd ner potatisen och löken och blanda väl.
Häll hälften av potatisen i en smord gratängform, lägg på den hackade spenaten lite här och där, hälften av getosten och valnötterna. Lägg på resten av potatisen och toppa med resten av getosten.
Jämna till gratängen så att inga toppar bildas. Ringla över smör & olja. Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 50 min, känn med provsticka.
Strö över valnötterna och grädda ytterligare cirka 5 minuter. Salta och peppra. Servera med grön sallad.
Recept & styling Lena Söderström
Recept från Mitt kök