Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig pepparrotssill med baconkrisp


En god sill med det där lilla extra.

Krämig pepparrotssill med baconkrisp

Krämig pepparrotssill med baconkrisp

Krämig pepparrotssill med baconkrisp

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2 förpmatjessillfiléer- à 200 g (125 g sill)
  • 2salladslökar
  • 1äpple- Ingrid Marie
  • 35 gbacon- + 35 g

Marinad:

  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlmajonnäs
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 2 mskpersilja- hackad
  • salt- svartpeppar

Garnera med

  • bacon
  • persilja
  • 0,25äpple

Gör så här

  1. Skölj av och skär matjessillfiléerna i tunna bitar. Skiva salladslöken. Dela, kärna ur och tärna äpplet. Strimla och stek baconet krispigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Mortla sönder baconet.

  2. Vispa crème fraichen tjock i en bunke och blanda med majonnäsen. Tillsätt sill, salladslök, äpple, pepparrot, persilja och 35 g av baconet. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en glasburk med lock. Marinera sillen 1 dygn. Garnera med resterande bacon, persilja och skivat äpple.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök