Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig pastasås med räkor – enkelt recept

Pasta fusilli med en smarrig räksås med morötter, fänkål och purjolök. En underbart god och lättlagad rätt som passar till vardag och fest. 

Krämig pastasås med räkor – enkelt recept
Krämig pastasås med räkor – enkelt recept
Krämig pastasås med räkor – enkelt recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 gpasta- fusilli
  • 750 gräkor
  • 2morot
  • 0,5fänkål
  • 1purjolök
  • 2 mskrapsolja
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 dlräkfond- se separat recept
  • 2 dlmatlagningsgrädde- eller vanlig grädde
  • 0,51 dlpastavatten- kokande
  • salt- peppar

Till garnering

  • 2 mskdill- hackad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spara 1 dl av pastavattnet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

  2. Skala räkorna. Skala och skär morötterna i tändsticksstrimlor. Skiva fänkålen tunt. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs morötter, fänkål och purjolök i en gryta med olja, tills grönsakerna mjuknar, cirka 3 minuter.

  3. Strö över mjölet och späd med räkfond, grädde och pastavatten. Koka såsen 3 minuter. Vänd ner räkorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen och servera i en varm serveringsskål. Garnera med hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på räkfond hittar du här!

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra bästa recept här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker