Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig pasta med svamp och tryffelolja

En god och lättlagad pasta med svamp och tryffelolja! Inled gärna måltiden med en charktallrik för lite extra guldkant.

Krämig pasta med svamp och tryffeloljaKrämig pasta med svamp och tryffeloljaKrämig pasta med svamp och tryffelolja
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 gpasta- t ex penne
  • 350 gsvamp- blandad, t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello
  • 2schalottenlökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 150 gost- vällagrad, t ex präst- eller västerbottens-
  • 2 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 tsktryffelolja- vit

Tillbehör

  • persilja- strimlad
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.

  3. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och ­vitlök och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och ­peppar.

  4. Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan.

  5. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt.

  6. Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra bästa recept här!

Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker