Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig pasta med salsiccia, svamp, salvia och svartpeppar

Krämig pasta med salsiccia, svamp, salvia och svartpeppar är en snabbfixad och smakrik pasta.

Krämig pasta med salsiccia, svamp, salvia och svartpepparKrämig pasta med salsiccia, svamp, salvia och svartpepparKrämig pasta med salsiccia, svamp, salvia och svartpeppar
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 350 gtagliatelle
  • 200 gsalsicciakorv- färsk, med fänkål
  • 250 gskogschampinjoner
  • 1 tsksalvia
  • 1 msksmör
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 dlvatten
  • 0,5grönsaksbuljongstärning- eller köttbuljongtärning
  • 1 msksalviablad- finhackade
  • 1 tskcitronskal- finrivet
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • pecorino- finriven
  • citronskal- rivet
  • salviablad

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från korven och smula den i mindre bitar. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek korv, svamp och torkad salvia i smör tills allt fått fin färg.

  2. Tillsätt vinet, låt koka in ca 1 minut. Tillsätt grädde, vatten, buljongtärning, salviablad, citronskal och peppar. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med salt.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara lite av det och späd såsen om den känns för tjock. Blanda pastan med såsen och toppa med pecorino, citronskal och salvia.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Här är våra bästa recept på pastarätter som trendar just nu!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker