Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig pasta med räkor, rosépeppar och dillfrön

Recept på krämig pasta med räkor, rosépeppar och dillfrön. Väljer du att handskala räkorna sparar du tid genom att använda färsk pasta.

Krämig pasta med räkor, rosépeppar och dillfrön
Krämig pasta med räkor, rosépeppar och dillfrön
Krämig pasta med räkor, rosépeppar och dillfrön
Krämig pasta med räkor, rosépeppar och dillfrön Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kgräkor- med skal, eller 400 g skalade
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 500 gpasta- t ex tagliatelle, färsk
  • 2,5 dlostsås- färdig
  • 1 tskdillfrön
  • 1 tskrosépeppar

Tillbehör

  • 100 gärtskott
  • 300 gbroccoli- eller sockerärter

Gör så här

  1. Skala räkorna om oskalade används. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Värm ostsåsen med chili, dillfrön och rosépeppar. Blanda i räkorna.

  4. Låt pastan rinna av och vänd ner den i såsen. Servera genast med ärtskott och broccoli.

Vad tyckte du om receptet?