Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoriter här!
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 20g
Kolhydrater: 62g
Krämig pasta med mangold, parmesan och pinjenötter är en god vegopasta. Sensommartid finns det massor av mangold och olika kålsorter i grönsakslandet. Plocka och välj dina favoriter och blanda i pastan. Gör såsen under tiden pastan kokar, den här såsen går jättefort att göra!
Skala och finhacka lök och vitlök. Repa och grovhacka mangolden.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg dem åt sidan. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja tills den blir mjuk. Tillsätt mangolden och stek ytterligare ca 1 minut. Häll i grädden.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ur 1 msk saft. Blanda ner citronskal och citronsaft i pannan. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Sjud såsen ca 2 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt lite av kokvattnet och blanda så att pastan får en krämig konsistens.
Servera pastan med parmesan och pinjenötter.
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker