Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig pasta med mangold, parmesan och pinjenötter

Krämig pasta med mangold, parmesan och pinjenötter är en god vegopasta. Sensommartid finns det massor av mangold och olika kålsorter i grönsakslandet. Plocka och välj dina favoriter och blanda i pastan. Gör såsen under tiden pastan kokar, den här såsen går jättefort att göra!

Petra Lindstrand
Krämig pasta med mangold, parmesan och pinjenötter
Krämig pasta med mangold, parmesan och pinjenötter
Krämig pasta med mangold, parmesan och pinjenötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex spagetti
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 300 gmangold- spenat eller grönkål
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1citron
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 30 gpinjenötter
  • 50 gparmesan- riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Repa och grovhacka mangolden.

  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg dem åt sidan. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja tills den blir mjuk. Tillsätt mangolden och stek ytterligare ca 1 minut. Häll i grädden.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ur 1 msk saft. Blanda ner citronskal och citronsaft i pannan. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Sjud såsen ca 2 min.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt lite av kokvattnet och blanda så att pastan får en krämig konsistens.

  5. Servera pastan med parmesan och pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoriter här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker