Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig pasta med kronärtskocka, zucchini och pecorino

En krämig pasta med saftiga ­kron­ärtskockshjärtan och härlig smak av pecorino. Det går bra att ­använda marinerade eller grillade kronärtskockor också.

Krämig pasta med kronärtskocka, zucchini och pecorinoKrämig pasta med kronärtskocka, zucchini och pecorinoKrämig pasta med kronärtskocka, zucchini och pecorino
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 350 gpasta- t ex fiocchi
  • 40 gpinjenötter
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- (390 g)
  • 1zucchini- stor
  • 2vitlöksklyftor
  • 2äggulor
  • 1 dlgrekisk yoghurt
  • 80 gpecorinoost- riven
  • olivolja- salt, flingsalt, nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Låt kronärtskockorna rinna av i en sil. Krama ut vätskan och skär dem i fjärdedelar. Hyvla zucchinin i tunna skivor på längden med en potatisskalare. Skala och finhacka vitlöken. 

  2. Blanda kronärtskockor, zucchini och vitlök med 2 msk olja i en ugns­säker form. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.

  3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Låt svalna. Vispa ihop äggulor, yoghurt, pecorinoost, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Koka pastan enligt anvisning på ­förpackningen men 1 min kortare. Låt pastan rinna av. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör ner äggulekrämen. Blanda runt på svag värme tills pastan är krämig, såsen får inte koka, då stelnar äggen.

  5. Blanda ner pastan i formen med kronärtskockorna och strö över ­pinjenötterna. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?