Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En krämig pasta med saftiga kronärtskockshjärtan och härlig smak av pecorino. Det går bra att använda marinerade eller grillade kronärtskockor också.
Sätt ugnen på 250°. Låt kronärtskockorna rinna av i en sil. Krama ut vätskan och skär dem i fjärdedelar. Hyvla zucchinin i tunna skivor på längden med en potatisskalare. Skala och finhacka vitlöken.
Blanda kronärtskockor, zucchini och vitlök med 2 msk olja i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Låt svalna. Vispa ihop äggulor, yoghurt, pecorinoost, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen men 1 min kortare. Låt pastan rinna av. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör ner äggulekrämen. Blanda runt på svag värme tills pastan är krämig, såsen får inte koka, då stelnar äggen.
Blanda ner pastan i formen med kronärtskockorna och strö över pinjenötterna. Servera genast.