Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig paj med sommarhallon har ett knaprigt pajskal fyllt med färska hallon – en klassisk sommardessert som man aldrig tröttnar på.
Sätt ugnen på 200°. Tärna smöret. Mixa smör, mjöl, socker och bakpulver hastigt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ i kylen ca 30 min. Förgrädda skalet mitt i ugnen ca 12 min.
Fyllning: Vispa ihop ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Strö 250 g hallon över pajbottnen. Häll crème fraiche-smeten över.
Grädda pajen mitt i ugnen 35–40 min, tills den stannat och fått fin färg. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering. Strö över 125 g färska hallon.