Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig paj med hallon

Krämig paj med sommarhallon har ett knaprigt pajskal fyllt med färska hallon – en klassisk sommardessert som man aldrig tröttnar på.

Krämig paj med hallonKrämig paj med hallonKrämig paj med hallon
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 250 ghallon- färska, + 125 g till garnering
  • 1ägg- stort
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker

Garnering

  • 0,5 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tärna smöret. Mixa smör, mjöl, socker och bakpulver hastigt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ i kylen ca  30 min. Förgrädda skalet mitt i ugnen ca 12 min.

  2. Fyllning: Vispa ihop ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Strö 250 g hallon över pajbottnen. Häll crème fraiche-smeten över.

  3. Grädda pajen mitt i ugnen 35–40 min, tills den stannat och fått fin färg. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering. Strö över 125 g färska hallon.

Vad tyckte du om receptet?