Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig örtsill

Ljuvlig, krämig sill kryddad med hackade, färska örter. Knäckebröd, lagrad ost och rädisor är gott att äta till.

Krämig örtsill
Krämig örtsill
Krämig örtsill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4sillfiléer- 5-minuterssill
  • 2 dlmajonnäs
  • 0,5 dlgräddfil
  • 0,5 dlfärska örter- till exempel basilika, oregano och gräslök, hackade
  • 1vitlöksklyfta- skalad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- malen

Till garnering

  • gräslök
  • persilja

Tillbehör

  • evrädisor- lagrad ost, knäckebröd

Gör så här

  1. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar och lägg i en skål.

  2. Blanda majonnäs och gräddfil.

  3. Mixa örterna och vitlöken. Tillsätt majonnäs- och gräddfilsblandningen och mixa ihop såsen. Blanda i salt och peppar.

  4. Blanda örtsåsen och sillbitarna i skålen.

  5. Garnera med gräslök och persilja.

  6. Servera gärna sillen med knäckebröd, lagrad ost och rädisor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök