Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig nässelpolenta med sparris ska serveras direkt, rykande varm, då har den perfekt krämig konsistens.
Rensa och skölj nässlorna noga. Grovhacka dem. Koka nässlorna i lättsaltat vatten 2–3 min. Låt rinna av och krama ut allt vatten.
Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull 2–3 min. Häll i vatten och grädde och smula i buljongtärningarna. Låt koka upp. Rör i polentan och låt sjuda ca 15 min. Rör ner nässlor, örter och 50 g parmesan. Krydda me salt och peppar.
Skär sparrisen i mindre bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Toppa polentan med sparris och garnera med 25 g parmesan samt kryddgrönt.