Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig matjessill och champinjoner med örter och citron passar bra på julbordet. Champinjonerna kokas i en lag med klassiska matjessillkryddor. Den får då nästan samma smak som matjessillen.
Champinjoner: Ansa och halvera små champinjoner, skär större i fjärdedelar. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Lägg svampen i den varma lagen. Låt kallna och ställ i kylen ca 1 dygn.
Låt matjessill och champinjoner rinna av väl. Blanda crème fraiche och majonnäs. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Hacka dillen, spara lite till garnering. Klipp smörgåskrassen, spara lite till garnering. Blanda ner citronskal, dill och krasse i såsen och krydda med salt och peppar.
Blanda hälften av såsen med matjessill och hälften med champinjonerna. Ställ båda sorterna i kylen och låt dra ca 4 timmar. Garnera med den sparade dillen och smörgåskrassen vid servering.