Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig pasta med färsk lax i en krämig sås på grädde, fänkål, dill och en skvätt vitt vin.
Skär laxen i stora tärningar.
Skölj och strimla purjolök och fänkål. Fräs i olja i en traktörpanna och tillsätt vinet. Låt koka in i lök och fänkål.
Häll på grädde och crème fraiche. Lägg i laxbitar och dill. Låt småputtra under lock ca 5 minuter tills laxen är genomkokt.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Lägg spenaten ovanpå lax och grädde och låt koka med en minut.
Häll av pastan och blanda med laxsåsen i pannan. Vänd in räkor och gräslök, smaka av med salt och peppar.
Servera med en citronklyfta.
Recept från Mitt kök