Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig lasagne med renskav och grönkål

Recept på lasagne med renskav. Viltkött, kål och en ostsås med lagrad ost gör lasagnen smakrik och god. Fryst tinad bladspenat och färdig ostsås kan ersätta färsk grönkål och hemlagad ostsås om man har ont om tid. Med rökt paprikapulver blir ­lasagnen extra god, som om den skulle vara lagad över öppen eld.

Krämig lasagne med renskav och grönkålKrämig lasagne med renskav och grönkålKrämig lasagne med renskav och grönkål
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 pktrenskav- fryst, viltskav eller kronhjortskav, (240 g)
  • 300 ggrönkål
  • 1purjolök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tsktimjan
  • 1 tskpaprikapulver- gärna rökt
  • 100 glagrad ost- gärna cheddar eller västerbottenost
  • 4 dlmjölk
  • 3 mskvetemjöl
  • 1 förplasagneplattor- färska (200 g)
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn renskavet i 1 msk smör så att det smular sig och får färg. Hacka grönkålen och förväll den i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag.

  2. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Lägg purjolök och vitlök i stekpannan och låt det bryna med renskavet 2–3 min. Krydda med timjan, paprikapulver, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Riv osten. Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och sjud till en sås. Blanda ner hälften av den rivna osten och 1 krm salt.

  4. Varva lasagneplattorna med kål, viltskav och ostsås i en smord ugns­säker form. Översta lagret ska vara plattor, lite grönkål och sås. Strö över resterande ost.

  5. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på klassisk lasagne hittar du här: