Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig kycklingtagliatelle med portabellosvamp och dragon

Krämig kycklingtagliatelle. Dragon, citron, grädde och vitt vin ger pastarätten en god fyllig smak.

Krämig kycklingtagliatelle med portabellosvamp och dragonKrämig kycklingtagliatelle med portabellosvamp och dragonKrämig kycklingtagliatelle med portabellosvamp och dragon
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 gpasta- t ex fettuccine på sojabönor
  • 450 gkycklinglårfilé
  • 1gul lök- liten
  • 2vitlöksklyfta- liten
  • 2portabellosvampar
  • 4dragonkvistar
  • 0,5citron
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 2 mskkycklingfond- konc

Tillbehör

  • parmesan- riven

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär svampen i bitar. Repa dragonbladen från kvistarna och finhacka bladen. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Stek kycklingen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och ta upp den på ett fat.

  3. Fräs lök, svamp och dragon i 1 msk smör 2–3 min, tills löken mjuknat. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut.

  4. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt crème fraiche, grädde, citronskal, senap och fond och låt sjuda ca 3 min. Blanda ner kycklingen.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara ca 1 dl. Blanda pastan med såsen och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet. Servera med massor av nyriven parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Bönpasta - pasta på bönor, ärtor och linser

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!