Sugen på mer gratäng? Spana in våra bästa recept på pastagratänger här!
Läs mer:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig kycklinggratäng. Kyckling, champinjoner och lite sting från sambal och mango chutney - riktigt fin kombination! En superenkel och krämig kycklinggratäng som älskas av det flesta. Perfekt att laga när ni är många, eller att göra matlådor på. Mums!
Media laddas
Sätt ugnen på 200°. Strimla kycklingfiléerna. Eller ta bort skinn och ben från den grillade kycklingen. Skär köttet i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.
Stek kycklingen i smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt paprika och champinjoner och stek ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och peppar.
Lägg kyckling, paprika och svamp i en smord ugnssäker form.
Blanda ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, soja och sambal oelek. Häll såsen i formen och strö över riven ost. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min. Servera gratängen med ris och sallad.
Läs mer: