Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig kycklinggratäng – enkelt recept

Recept på krämig kycklinggratäng. Kyckling, champinjoner och lite sting från sambal och mango chutney - riktigt fin kombination! En superenkel och krämig kycklinggratäng som älskas av det flesta. Perfekt att laga när ni är många, eller att göra matlådor på. Mums!

1 AV 2
Tipsen som lyfter dina skills
2 AV 2
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- à 125 g eller 1 grillad kyckling
  • 1röd paprika
  • 6champinjoner
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskmango chutney
  • 1 tskkinesisk soja
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 1 dlost- riven

Tillbehör

  • ris
  • sallad

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 200°. Strimla kycklingfiléerna. Eller ta bort skinn och ben från den grillade kycklingen. Skär köttet i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. 

  3. Stek kycklingen i smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt paprika och champinjoner och stek ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och peppar. 

  4. Lägg kyckling, paprika och svamp i en smord ugnssäker form.

  5. Blanda ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, soja och sambal oelek. Häll såsen i formen och strö över riven ost. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min. Servera gratängen med ris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer gratäng? Spana in våra bästa recept på pastagratänger här!

Läs mer: 

Lättlagad potatisgratäng – recept 

Bästa receptet på köttfärssås

Enkel kycklinggryta med curry