Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig kycklinggratäng med bacon & tagliatelle

Krämig kyckling­gratäng med bacontärningar och tagliatelle.

Krämig kycklinggratäng med bacon & tagliatelle
Krämig kycklinggratäng med bacon & tagliatelle
Krämig kycklinggratäng med bacon & tagliatelle
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 900 gkycklinglårfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 förpbacontärningar- à 140 g
  • 200 gchampinjoner
  • 6schalottenlökar
  • 2paprikor- röd och gul
  • 2 msksmör
  • salt
  • peppar

Sås

  • 3 dlcrème fraiche
  • 2 mskkycklingfond
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 tskfransk senap
  • 1 dlvitt vin- torrt

Till garnering och servering

  • 500 gtagliatelle
  • 2 mskpersilja- hackad
  • parmesan- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor och lägg i en stor ugnsfast form. Salta och peppra.

  2. Skär champinjonerna i kvartar, skala och skär löken i klyftor, kärna ur paprikorna och skär i grova bitar. Stek bacontärningarna i het stekpanna – ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Fräs grönsakerna i stekpannan med smör, cirka 10 minuter. Salta och peppra. Fördela bacon och 3⁄4 av grönsakerna i formen, spara resten till garnering.

  3. Vispa samman crème fraiche, kycklingfond, majsstärkelse, fransk senap och vitt vin i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll över såsen och rör om i formen. Sätt in formen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

  4. Koka tagliatelle i lättsaltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av. Garnera med resten av de frästa grönsakerna och hackad persilja. Servera med kokt tagliatelle och riven parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök