Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig kyckling med inlagd gurka

Olika röror är ett måste, den här med kyckling och saltgurka är ett vanligt inslag på det libanesiska mezebordet.

Krämig kyckling med inlagd gurka
Krämig kyckling med inlagd gurka
Krämig kyckling med inlagd gurka
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 stkycklingfiléer
  • olivolja- till stekning
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1,5 dlättiksgurka- fintärnad
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 msktahini (sesampasta)
  • 2 stvitlöksklyftor- pressade
  • 2 mskbladpersilja- hackad
  • valnötter- till garnering

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i olivolja på båda sidor, cirka 5 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Låt kallna och skär kycklingen i små bitar.

  2. Blanda kyckling, gurka, yoghurt, tahini, vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.

  3. Låt smakerna mogna i kylen före servering. Lägg upp i en skål och garnera med valnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök