Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig kyckling marsala med pasta

Krämig pasta med svamp och kyckling. Marsalavinet ger såsen en härligt fyllig sötma och kycklingen blir saftig och mör när den sakta får puttra klart i den goda såsen.

Petra Lindstrand
Krämig kyckling marsala med pasta
Krämig kyckling marsala med pasta
Krämig kyckling marsala med pasta
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2bananschalottenlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 250 gchampinjoner
  • 600 gminutfilé av kyckling- cirka
  • 1 tsksalt- + 0,75 tsk
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 1 dlvetemjöl- cirka, + 0,5 msk
  • 2 mskolivolja
  • 3 msksmör
  • 1 dlmarsalavin- + 0,5 dl, torrt eller sherryvinäger
  • 2 dlvispgrädde
  • 1hönsbuljongtärning

TILLBEHÖR & GARNERING

  • 0,5 krukabladpersilja- strimlad
  • 400 gpasta- nykokt, till exempel pappardelle

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen.

  2. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd runt skivorna i 1 dl mjöl och skaka av överflödet. Stek filéerna på medelvärme i olja, 2–3 minuter per sida. Ta upp och lägg åt sidan.

  3. Lägg smör i pannan (skölj ej ur pannan) och fräs lök, vitlök och svamp i cirka 5 minuter. Strö över ½ msk mjöl och rör runt. Tillsätt vinet och låt vätskan nästan koka in. Tillsätt 2 dl vatten, grädde, buljongtärning, ¾ tsk salt och 2 krm peppar. Småkoka i 5 minuter.

  4. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och täck med lite sås. Låt sjuda i cirka 3 minuter tills kycklingen är klar rakt igenom.

  5. Servera kyckling och sås med nykokt pasta. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?