Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig pasta med svamp och kyckling. Marsalavinet ger såsen en härligt fyllig sötma och kycklingen blir saftig och mör när den sakta får puttra klart i den goda såsen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen.
Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd runt skivorna i 1 dl mjöl och skaka av överflödet. Stek filéerna på medelvärme i olja, 2–3 minuter per sida. Ta upp och lägg åt sidan.
Lägg smör i pannan (skölj ej ur pannan) och fräs lök, vitlök och svamp i cirka 5 minuter. Strö över ½ msk mjöl och rör runt. Tillsätt vinet och låt vätskan nästan koka in. Tillsätt 2 dl vatten, grädde, buljongtärning, ¾ tsk salt och 2 krm peppar. Småkoka i 5 minuter.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och täck med lite sås. Låt sjuda i cirka 3 minuter tills kycklingen är klar rakt igenom.
Servera kyckling och sås med nykokt pasta. Garnera med persilja.