Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är en rulltårta med krämig och mjuk fyllning. Vill du ha den fastare, låt kakan vila i kylskåp i 2–3 timmar före servering.
Rulltårtsbotten: Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg ut ett ark bakplåtspapper på ett bord och strö över 3 msk av sockret i ett tunt lager.
Vispa ägg och resten av sockret vitt och pösigt i en bunke, använd gärna elvisp.
Blanda mjöl, bakpulver och vanilj pulver och vänd dem (för hand) i äggvispet tills allt blandas. Häll i vattnet och blanda till en slät smet.
Utbakning: Bred ut smeten i ett jämt lager till en rektangel, 25 × 30 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 5 minuter, tills den fått fin färg.
Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet och drag av och kasta papperet som kakan gräddats på.
Fyllning: Blanda ihop kondenserad mjölk och limesaft. Vispa ihop cream cheese och socker. Blanda i mjölk och limesaftblandningen.
Rulla ut kakan och lägg den på bakplåtspapperet. Bred ut ett lager curd över kakan. Klicka över limekrämen och bred ut den försiktigt över curden. Rulla ihop rulltårtan med hjälp av papperet. Garnera med siktat florsocker och limeskal.
Recept från Mitt kök