Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig kaviarströmming

En strömmingslåda är alltid rätt. Lika god varm och nylagad tillsammans med kokt potatis som kall på en knäckemacka.

Krämig kaviarströmmingKrämig kaviarströmmingKrämig kaviarströmming
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gströmmingfilé
  • 1 tsksalt
  • 1 strödlök- liten
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlkaviar- lättrökt av typen kalles
  • 2 mskchilisås av ketchuptyp
  • 2 mskströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj strömmingen, låt den rinna av och klappa
    den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan.

  2. Lägg strömmingen med köttsidan upp och strö på salt. Rulla filéerna med
    skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt i en smord ugnsfast form.

  3. Skala och hacka löken. Blanda ihop grädde, crème fraiche, kaviar, chilisås
    och lök. Häll blandningen över strömmingen.
    Strö över ströbrödet.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök