Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig pasta med kantareller

Recept på krämig kantarellpasta. Inget krångel, bara enkelt och underbart gott!

Krämig pasta med kantarellerKrämig pasta med kantarellerKrämig pasta med kantareller
Recept på en krämig pasta med kantareller. Foto: Anna Skoog

Krämig kantarellpasta

  • 500 gkantareller
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 storschalottenlök
  • 2 msksmör
  • 1 tsktimjan- hackad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 400 gpasta- t ex rigatoni
  • 200 gchèvreost
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 dlpastavatten
  • 1 dlbladpersilja- grovhackad

Gör så här

  1. Ansa och borsta kantarellerna. Dela de riktigt stora i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och finhacka löken.

  2. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan mot slutet. Salta och peppra.

  3. Koka pastan i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  4. Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i grova bitar över kantarellerna. Tillsätt crèmefraiche och pastavattnet och låt koka ihop.

  5. Blanda pastan med kantarellblandningen. Strössla över persilja och servera.

Vad tyckte du om receptet?