Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god paj är ett måste till kräftorna. Fyll den med goda kantareller som passar bra till.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, smör och vatten i en matberedare och kör tills det går samman till en deg. Svep in degen i plastfolie och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
Ta ut degen och kavla eller tryck ut den i en smord pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Låt vila i kyl ytterligare 20 minuter.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut pajskalen och sänk värmen till 175 grader.
Fyllning: Hetta upp en stekpanna med smöret och lägg i kantareller och hackad gul lök. Stek tills vätskan som kantarellerna släpper har försvunnit.
Vispa samman grädden och mjölken med ägget och gulorna. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.
Lägg kantarellerna i det förgräddade pajskalet och slå sedan på vätskan så att svampen täcks.
Baka pajen i mitten av ugnen cirka 30 minuter eller tills pajen har ”stannat”.
Recept från Mitt kök