Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig jordärtskockssoppa med pernod och rostad anis är en god förrättssoppa. Pernod tillsammans med den rostade svartpepparn och anisen ger en spännande touche till den lena och krämiga soppan. Soppan kan lagas dagen före servering.
Rosta anis och svartpeppar var för sig i en torr stekpanna tills det börjar dofta gott. Låt svalna. Mortla till smulor, ej för fint.
Skala jordärtskockorna. Skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek löken i oljan 2–3 min tills löken är glansig. Skala och pressa ner vitlöken. Fräs ytterligare ca 1 minut.
Tillsätt vatten, buljongtärning och jordärtskockor. Låt sjuda under lock ca 15 min tills jordärtskockorna är mjuka.
Mixa soppan i matberedare eller med mixerstav. Rör ner crème fraiche och pernod. Koka upp soppan på nytt så att den är varm. Späd eventuellt med mer buljong till önskad konsistens. Krydda med salt.
Häll soppan i skålar. Ringla över lite olivolja. Strö över kryddorna samt krasse. Servera direkt.