Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig Janssons frestelse med färsk dill

Recept på Janssons frestelse. Den knaperfrästa potatisen ger frestelsen lite tuggmotstånd. Minska gräddningstiden genom att varva varm potatis och grädde. Färsk dill står för den fräscha smaken.

Krämig Janssons frestelse med färsk dillKrämig Janssons frestelse med färsk dillKrämig Janssons frestelse med färsk dill
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 storagula lökar
  • 1012 medelstorapotatisar
  • 45 msksmör- & rapsolja till stekning
  • salt
  • peppar
  • 2 burkaransjovisfiléer- à 125 g
  • 45 dlvispgrädde
  • 1 mskansjovisspad
  • 1 msksmör
  • 34 mskströbröd
  • 4 mskdill- finhackad

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Skala och skär potatisen i smala strimlor.

  2. Fräs löken i 1-2 msk av smör & rapsoljan i en panna, cirka 3 minuter. Ta upp löken på en tallrik. Fräs potatisstrimlorna krispiga i resten av smöret, gärna i 2 omgångar, cirka 10 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.

  3. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Koka upp grädde och ansjovisspad.

  5. Varva potatis, lök och ansjovis i 3 lager i en smord och bröad gratängform. Ringla den varma grädden mellan lagren. Grädda i mitten av ugnen tills Janssons fått fin färg och är genomgräddad, cirka 20 minuter.

  6. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök