Recept: Ann-Katrin Ljung
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En Janssons frestelse passar inte bara till högtider som påsk och midsommar och jul. Välj små portionsformar i stället för stor form om du hellre vill. Den här rätten blir väldigt krämig och len av grädden och får en fin brytning av sältan från ansjovis.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite av smöret i en stekpanna.
kala potatisen och skär den i tunna strimlor. Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, sedan lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa över lite av ansjovisspadet. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet. Klicka på resten av smöret.
Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 minuter, tills potatisen är mjuk. Kontrollera med en sticka.
Recept: Ann-Katrin Ljung
Recept från Mitt kök