Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig havrerissallad med bacon och spenat

Recept på krämig havrerissallad med bacon och spenat. Havreriset består av hela havrekärnor som har en fin mild smak och passar perfekt i sallader. Gott till helgrillad kyckling.

Krämig havrerissallad med bacon och spenat
Krämig havrerissallad med bacon och spenat
Krämig havrerissallad med bacon och spenat
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dlhavreris
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 1 litensilverlök
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 msksötstark senap
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 100 gspenat- färsk

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Spola det i kallt vatten och låt rinna av.

  2. Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och strimla löken.

  3. Blanda crème fraiche med hälften av baconet och senap. Krydda med salt och peppar. Blanda i havreris och lök. Vänd försiktigt i spenaten. Strö över resterande bacon. Servera till nygrillad kyckling.

Vad tyckte du om receptet?