Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gulbetan är rödorange på utsidan och kraftigt gulfärgad inuti. Den smakar som rödbeta och man kan använda den på samma sätt. Behåll skalet på och koka dem mjuka i saltat vatten och servera med smör.
Skala gulbetor och lök, skiva dem tunt. Grovhacka vitlöksklyftan.
Fräs gulbetor,lök och vitlök i smör i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt timjan, vin och buljong.
Koka upp och låt sjuda i cirka 30 minuter. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt crème fraiche.
Koka upp soppan och smaksätt med citronsaft och salt. Späd soppan med lite vatten om den känns för tjock.
Recept från Mitt kök