Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig gulbetssoppa med timjan


Gulbetan är rödorange på utsidan och kraftigt gulfärgad inuti. Den smakar som rödbeta och man kan använda den på samma sätt. Behåll skalet på och koka dem mjuka i saltat vatten och servera med smör.

Krämig gulbetssoppa med timjan

Krämig gulbetssoppa med timjan

Krämig gulbetssoppa med timjan

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 6gulbetor- cirka 600 g
  • 2schalottenlökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 1 tsktimjan
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1,3 lkycklingbuljong- eller grönsak
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5citron- saft
  • salt

Gör så här

  1. Skala gulbetor och lök, skiva dem tunt. Grovhacka vitlöksklyftan.

  2. Fräs gulbetor,lök och vitlök i smör i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt timjan, vin och buljong.

  3. Koka upp och låt sjuda i cirka 30 minuter. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt crème fraiche.

  4. Koka upp soppan och smaksätt med citronsaft och salt. Späd soppan med lite vatten om den känns för tjock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök