Läs mer:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rotfruktsgratäng med skinka och bacon. Får du inte tag i sötpotatis, kan den bytas ut mot vanlig potatis.
Smält smöret. Blanda i mjölet och fräs under omrörning cirka 1/2 minut. Häll i buljongen och mjölken under omrörning. Koka upp och sjud under omrörning 1-3 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rotfrukterna, potatisen och löken. Blanda rotfrukter och potatis med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör om 1-2 gånger under tiden.
Fräs spenaten i smöret cirka 1 minut. Låt svalna och krama ur vätskan.
Blanda rotfrukterna och sötpotatisen, spenaten och löken i en ugnssäker form. Ringla över såsen och blanda försiktigt. Lägg i skinkan och baconskivorna, delade i mindre bitar.
Sätt formen i nedre delen av ugnen 10-15 minuter tills gratängen fått vacker färg.
Läs mer: