Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig göspanna


Gös är en fantastiskt god och dessutom relativt lättfångad fisk. Skitfiske och smaklig måltid önskar vi!

Krämig göspanna
Krämig göspanna
Krämig göspanna

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 ggösfilé
  • 1,5 tsksalt
  • 1 dlströbröd
  • smör- till stekning
  • 250 gkörsbärstomater
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 dldill- hackad
  • 1 dlgräslök- hackad

Till servering:

  • delikatesspotatis- nykokt färsk- eller

Gör så här

  1. Dela tomaterna. Dela fisken i decimeterstora portionsbitar. Krydda fisken med 1 tsk av saltet och vänd den i ströbrödet.

  2. Stek fisken i smör i en stekpanna, cirka 2 minuter per sida.

  3. Koka upp grädde, senap, örter och resten av saltet i en traktörpanna. Lägg i fisk och tomater.

  4. Sjud under lock cirka 5 minuter. Servera med nykokt delikatess- eller färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök