Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig gnocchi med broccoli, ärter och parmesan

Recept på lättlagad vegetarisk rätt med härliga smaker. Krämig gnocchi med broccoli, ärter och parmesan serveras gärna med extra svartpeppar att vrida över.

Krämig gnocchi med broccoli, ärter och parmesan
Krämig gnocchi med broccoli, ärter och parmesan
Krämig gnocchi med broccoli, ärter och parmesan
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 påsarpotatisgnocchi- (à 500 g)
  • 50 gparmesan
  • 500 gbroccoli
  • 2 dlärtor- frysta
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskdijonsenap
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Finriv osten. Bryt broccolin i buketter. Skär stjälken i skivor.

  2. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt ärterna koka med när ca 2 min återstår av tillagningstiden. Låt rinna av.

  3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Koka upp kokvattnet och vispa i lätt crème fraiche och senap. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda i hälften av parmesanen och vänd ner gnocchin.

  4. Lägg upp gnocchin på tallrikar och toppa med broccoli och ärter. Strö över resterande parmesan och servera.

Vad tyckte du om receptet?