Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig gryta med fläskfilé och rosmarin. Det är alltid vackert att garnera maten med färska örter, spara gärna en kvist rosmarin att toppa köttet med. Björnbären blir pricken över i:et i den goda fläskfilépannan.
Skär fläskfilén i grytbitar och krydda dem med salt och peppar.
Skala och strimla löken. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Blanda klyftorna med citronsaften.
Fräs löken i hälften av oljan i cirka 5 minuter och ta upp den på en tallrik.
Stek äppelklyftorna och rosmarin i resten av oljan i cirka 3 minuter, ta upp på en tallrik.
Bryn köttbitarna vackert gyllenbruna i smöret i cirka 3 minuter på varje sida. Strö över den stekta löken. Häll över buljong, grädde och äppeljuice. Smula i buljongträningen och sjud under lock i cirka 20 minuter, vänd köttet 1–2 gånger under tiden.
Blanda i äppelklyftorna med rosmarin och sjud i cirka 5 minuter. Smaka av, toppa med bär och sjud i ytterligare cirka 3 minuter.
Läs också: