Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 35g
Kolhydrater: 43g
Recept på en krämig fiskgratäng med sej och skogschampinjoner. Prästosten smälter ner fint och ger yta till gratängen. Det går även bra att använda annan vit fisk som t ex torsk.
Sätt ugnen på 225 grader. Strö 1 tsk salt på fisken och lägg den i en ugnssäker form.
Ansa och skiva svampen. Fräs den i olja ca 5 min. Skala och finhacka vitlöken och låt den steka med svampen när ca 2 min återstår. Krydda med 1/2 tsk salt.
Häll på 2 dl grädde och koka ihop ca 2 min. Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen.
Koka upp och häll svampblandningen över fisken. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna och ånga av. Pressa den genom en potatispress och vispa ner 2 dl grädde. Krydda med 1 tsk salt.
Ansa och koka brysselkålen mjuk i lättsaltat vatten. Servera den till fisken och potatismoset.