Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig färskpotatissallad med ärtskott

Ärtskotten tillför lite krispighet till salladen. Hittar du inga är det också gott med färska sockerärter i bitar. Det går även bra utan.

Krämig färskpotatissallad med ärtskott
Krämig färskpotatissallad med ärtskott
Krämig färskpotatissallad med ärtskott
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1,5 kgfärskpotatis- små
  • 50 gärtskott

Dressing

  • 2ägg
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskschalottenlök- finhackad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskrapsolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1 mskanjovisfilé- hackad
  • 2 mskcrème fraiche

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Halvera stora potatisar.

  2. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 2 min. Spola äggen med kallt vatten och gröp ur dem med en sked i en skål. Tillsätt övriga ingredienser, utom crème fraichen, och mixa med mixerstav.

  3. Häll 3/4 av dressingen över potatisen. Låt stå kallt ca 30 min.

  4. Rör ihop resten av dressingen med crème fraiche och vänd ned i potatisen strax före servering. Strö över ärtskotten.

Vad tyckte du om receptet?