Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig dill- och vitlökssill

En härligt krämig sill med smak av färsk dill och med ett litet sting av vitlök. 

Petra Lindstrand
Krämig dill- och vitlökssill
Krämig dill- och vitlökssill
Krämig dill- och vitlökssill
Foto: Helén

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 1 krukadill
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj av sillen och torka av filèerna. Skär dem i 2 cm breda bitar. 

  2. Repa och finhacka dillen. Skala och riv eller pressa vitlöksklyftan. Lägg dill, vitlök, majonnäs och 1 msk av crème fraichen i en mixerskål.Mixa slätt med stavmixer. Rör ner resterande crème fraiche och krydda med salt och peppar. Blanda såsen med sillen.

  3. Lägg sillen i en burk. Sätt på lock och låt stå i kylen 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?