Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig currysill

Krämig currysill passa bra på påskbordet. Curryn fräses i smör för att få fram den goda smaken. Använd en chutney som har mild smak.

Krämig currysill
Krämig currysill
Krämig currysill

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 0,5gul lök
  • 1 msksmör
  • 0,5 mskcurry
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 mskmango chutney
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Häll av sillen, torka den med hushållspapper och skär den i sneda skivor.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs i smör i medelvarm panna tills löken blivit mjuk. Tillsätt curryn och låt fräsa med 1 minut. Låt kallna.

  3. Rör ihop sill, lökfräs, majonnäs, yoghurt, mango chutney, salt och peppar.

    Foto: Stefan Wettainen

    Påskbuffé

Vad tyckte du om receptet?