Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 39g
Kolhydrater: 47g
Kycklingen marineras ca 1 timme eller mer för extra smak.
Stöt korianderfrön och fänkålsfrön i en mortel. Blanda med resterande kryddor, apelsinjuice, riven vitlök, honung, olivolja, salt och peppar. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden. Knyt ihop påsen och massera in kryddblandningen. Marinera i kylen ca 1 timme. Vänd runt då och då.
Sätt ugnen på 225 grader. Klipp upp hela ryggen på kycklingen och klipp bort ryggbenet. Fläk ut kycklingen. Lägg den i en ugnssäker form och häll över marinaden. Stek mitt i ugnen till 70 grader innertemperatur, ca 45 min. Ös 2–3 gånger under tiden med skyn.
Ta upp kycklingen och skär den i bitar. Lägg upp på ett fat. Vispa ihop stekskyn med yoghurt.
Sallad: Skålla och skala mandeln. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka quinoan i vatten och buljong.
Pilla ut granatäppelkärnorna. Rosta mandlarna i torr, het stekpanna. Låt svalna och grovhacka dem sedan. Ansa och strimla fänkålen.
Fräs fänkålen i olja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt honung, vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt vätskan koka in. Dra av från plattan och låt svalna.
Blanda quinoa, granatäpple, fänkål, citronsaft och persilja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Vänd ner mangoldskott och toppa med mandlarna. Servera salladen till kyckling och sky.
Tips! Bryt granatäpplet i bitar och pilla ut kärnorna i en bunke med kallt vatten. Skalet flyter och är lätt att plocka upp, häll sedan bort vattnet.