Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om glassen görs i förväg – ta fram den ca 10 minuter före servering så att den blir krämig.
Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet från den ena citronen. Skär bort allt skal från båda citronerna och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ut saften och mät till 2 msk.
Koka upp socker och vatten i en kastrull och låt koka ca 2 min. Lägg i citronklyftorna och låt koka ytterligare ca 2 min. Låt klyftorna kallna i lagen.
Värm lemon curden med citronsaften. Låt kallna.
Vispa glassen fluffig med elvisp. Rör i lemon curden. Servera glassen genast till nygräddade våfflor och toppa med citronklyftor och myntablad.