Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig citron- och kycklingpasta med savojkål

Recept på krämig citron- och kycklingpasta med savojkål. Efter en lång dag i backen finns det inte så mycket energi kvar för att stå vid spisen. Den här pastan är både snabb och enkel att tillaga – för att inte tala om god!

Krämig citron- och kycklingpasta med savojkål
Krämig citron- och kycklingpasta med savojkål
Krämig citron- och kycklingpasta med savojkål
Recept på krämig citron- och kycklingpasta med savojkål - enkelt och gott Foto: Jonny Lindh

Ingredienser

  • 400 gpasta
  • 400 gsavojkål
  • 4kycklingfiléer- (à 150 g)
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 mskolivolja
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 tskdijonsenap
  • 50 gparmesan- riven
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • parmesan- hyvlad

Gör så här

  1. Ansa och strimla kålen. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

  2. Stek kycklingen gyllenbrun i 1 msk olja. Lägg åt sidan. Stek lök och vitlök 2–3 min i 2 msk olja. Tillsätt kålen och stek ca 5 min. Häll över grädden och tillsätt ­buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.

  4. Blanda ner senap, parmesan, citronskal och citronsaft i såsen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner kyckling och pasta och servera.

Vad tyckte du om receptet?