Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Len och härligt mastig chokladkaka helt utan ägg, gluten och socker. Använd gärna silkestofu till denna cheesecake. Mixa den slät först om du använder en fastare sort.
Sätt ugnen på 160 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 18–20 cm i diameter, och smörj kanterna. Klipp en remsa bakplåtspapper och klä kanten med den.
Rör ihop ingredienserna till bottnen och tryck ut den i botten av formen. Förgrädda bottnen mitt i ugnen i 10 min.
Fyllning: Hacka chokladen och smält den i en skål i mikron eller över vattenbad. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa det till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min, tills fyllningen satt sig.
Låt kakan vila i rumstemperatur i 30 min. Låt den sedan stå kallt
i minst 2 tim.
Hacka chokladen till glasyren och lägg den i en skål. Värm grädden till kokpunkten och häll den sedan över chokladen. Rör till en slät glasyr. Ställ kakan på ett galler med bakplåtspapper under och häll glasyren över kakan. Garnera kakan med hackade salta jordnötter. Låt kakan stå kallt fram till servering.