Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig blomkålssoppa med krutongpesto

Recept på blomkålssoppa med krutonger och pesto. Genom att man mixar yoghurt i soppan blir den både krämig och får en frisk smak. Låt sedan var och en krydda sin soppa med en knaprig krutongpesto.

Krämig blomkålssoppa med krutongpesto
Krämig blomkålssoppa med krutongpesto
Krämig blomkålssoppa med krutongpesto
Recept på blomkålssoppa med krutongpesto Foto: Ove Lindfors

Krämig blomkålssoppa med krutongpesto

  • 300 gpotatis- mjölig sort, t.ex King Edward
  • 400 gblomkål
  • 1purjolök
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dlmatyoghurt
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald

Krutongpesto

  • 4 skivorformbröd med fullkorn
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 gpinjenötter
  • 3 mskolivolja
  • 25 grucola
  • 1 dlparmesan- grovriven

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i små bitar. Dela blomkålen i buketter. Ansa och strimla purjolöken. Lägg grönsakerna i en gryta och tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Mixa soppan slät tillsammans med yoghurt och smaka av med salt och peppar.

  3. Krutongpesto: Skär brödet i tärningar. Stek bröd, skalad och pressad vitlök och nötter i olivolja tills de har fin färg.

  4. Dra stekpannan från värmen och låt svalna. Hacka rucolan och blanda den och osten med krutongerna. Strö krutongpeston i soppan vid servering.

Vad tyckte du om receptet?