Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon. Vill du ha lite mildare kålsmak kan blomkålen kokas i lättsaltat vatten 1–2 minuter. Låt den rinna av noga och kallna innan den blandas med majonnäsen. Serveras kall.
Ansa och plocka blomkålen i små buketter. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet från citronen och pressa ut 2 msk saft.
Vispa ihop citronsaft, äggulor och senap. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle under kraftig vispning, Rör i citronskal, dijonsenap och dragon. Krydda med salt. Blanda ner blomkålen i majonnäsen.
Lägg blomkålssalladen på ett fat och toppa med vattenkrasse och solrosfrön.