Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon

Recept på krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon. Vill du ha lite mildare kålsmak kan blomkålen kokas i lättsaltat vatten 1–2 minuter. Låt den rinna av noga och kallna innan den blandas med majonnäsen. Serveras kall.

Krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon
Krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon
Krämig blomkål smaksatt med dijonsenap och dragon
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kgblomkål
  • 1citron
  • 2äggulor
  • 2 msksenap
  • 3 dlrapsolja
  • 0,75 dldijonsenap
  • 2 mskdragon- finhackad
  • 0,5 tsksalt
  • 80 gvattenkrasse
  • 0,5 dlsolrosfrön- rostade

Gör så här

  1. Ansa och plocka blomkålen i små ­buketter.  Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet från citronen och pressa ut 2 msk saft.

  2. Vispa ihop citronsaft, äggulor och senap. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle under kraftig vispning, Rör i citronskal, dijonsenap och dragon. Krydda med salt. Blanda ner blomkålen i majonnäsen.

  3. Lägg blomkålssalladen på ett fat och toppa med vattenkrasse och solros­frön.

Vad tyckte du om receptet?