Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En krämig och fräsch pasta. Det går bra att byta ut avokadon mot gröna ärter om man önskar det. Öka i så fall mängden citronsaft till 3 msk.
Halvera och gröp ur avokadorna. Repa basilikan, spara några blad till garnering. Skala och skiva vitlöken.
Lägg avokado, basilika, vitlök, olja, citronsaft, chiliflakes och salt i en mixerskål och mixa slätt med stavmixer.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1–2 dl av kokvattnet.
Vänd ihop pastan med sås och grönkålsmix. Späd med kokvattnet till en krämig konsistens.
Lägg upp pastan på ett fat och hyvla över parmesan. Servera genast.