Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig avokadopasta med basilika, citron och chili

En krämig och fräsch pasta. Det går bra att byta ut avokadon mot gröna ärter om man önskar det. Öka i så fall mängden citronsaft till 3 msk.

Krämig avokadopasta med basilika, citron och chiliKrämig avokadopasta med basilika, citron och chiliKrämig avokadopasta med basilika, citron och chili
Krämig avokadopasta med basilika och parmesan. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex spagetti
  • 2avokador
  • 1 krukabasilika
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskpressad citron
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 0,5 tsksalt
  • 65 ggrönkålsmix

Garnering

  • 40 gparmesanost

Gör så här

  1. Halvera och gröp ur avokadorna. Repa basilikan, spara några blad till garnering. Skala och skiva vitlöken.

  2. Lägg avokado, basilika, vitlök, olja, citronsaft, chiliflakes och salt i en mixerskål och mixa slätt med stavmixer.

  3. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1–2 dl av kokvattnet.

  4. Vänd ihop pastan med sås och grönkålsmix. Späd med kokvattnet till en krämig konsistens.

  5. Lägg upp pastan på ett fat och hyvla över parmesan. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?