Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig ägg-, rom- & gräslökssill

Både matjessill och femminuterssill passar fint i den här goda såsen.

Krämig ägg-, rom- & gräslökssill
Krämig ägg-, rom- & gräslökssill
Krämig ägg-, rom- & gräslökssill
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 förpmatjessill- à 200 g eller 1 förpackning femminuterssill à 420 g

Sås

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1ägg- hårdkokt
  • 12 mskstenbitsrom
  • 1 knippagräslök

Gör så här

  1. Ta upp sillen och lägg den på en skärbräda. Skär sillfiléerna i bitar.

  2. Blanda majonnäs och crème fraiche. Blanda i finhackat ägg, stenbitsrom och finklippt gräslök, spara lite gräslök till garnering.

  3. Vänd ner sillen i såsen och blanda försiktigt. Täck bunken med plastfilm och låt stå i kylskåp 1–2 timmar. Lägg sillen i en burk. Garnera med den sparade gräslöken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök