Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rätten heter i Tunisien "Achoura".
Fas 1: 1.Rensa och skölj vetekornen och lägg dem i en gryta med 5 l vatten. Koka dem i 4–5 timmar. Koka livligt under 45 minuter, sjud resten av tiden. 2.Stäng av värmen när kornen blivit dubbelt så stora och kan mosas mellan fingrarna och vattnet tjocknat av stärkelse. Fas 2 1.Passera vetekornen hårt så att bara skalet på kornen är kvar.
Sila vattnet som kornet kokats i och häll det i en gryta tillsammans med det passerade moset. Blanda i sockret och koka blandningen i 45 minuter under ständig omrörning.
Rör i de rivna nötterna och koka i 10–15 minuter till.
Häll upp i serveringsskålar och garnera med rostade korn, nötter och dadlar kluvna på längden.