Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräm med rostad vitlök och kronärtskocka

Gör en ljuvlig röra med kronärtskockor, vitlök, parmesanost och crème fraiche. Passar bra som tillbehör till bland annat fisk och kyckling. Perfekt för dig som äter enligt LCHF.

Kräm med rostad vitlök och kronärtskockaKräm med rostad vitlök och kronärtskockaKräm med rostad vitlök och kronärtskocka
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 burkkronärtskockor- (290 g)
  • 6vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlparmesan- riven
  • salt
  • svartpeppar- malen

Till garnering

  • vitlöksolja
  • svartpeppar- malen
  • rucola

Gör så här

  1. Häll av kronärtskockorna och lägg dem i en skål.

  2. Skala vitlökarna och lägg dem i en liten kastrull. Häll på olivolja och värm tills vitlöken börjar få en fin gyllenbrun färg. Plocka upp vitlökarna med en gaffel och lägg ner i skålen med kronärtskockorna. Mixa med en mixerstav och blanda i crème fraiche och vänd i parmesanost.

  3. Smaka av med salt och peppar.

  4. Ringla över vitlöksolja och peppra.

  5. Garnera med rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök