Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här smörgåstårtan med kräftor, chiliaioli, västerbottensost och färsk koriander går inte av för hackor, men om du vill kan du byta ut koriandern mot slätpersilja. Välj en vinägerbaserad majonnäs, eller gör egen.
Skiva brödet och kantskär det, eller använd smörgåstårtbottnar. Smöra brödet noga, det hjälper brödet att hålla strukturen och inte bli mosigt.
LAGER 1: Hacka chili och kräftstjärtar fint och blanda med vitlök, paprikapulver och majonnäs.
LAGER 2: Mixa koriander (stjälkarna med), solroskärnor, rivet limeskal (skölj limen och använd bara det yttersta, gröna skalet) och olja till en frisk pesto. Tillsätt philadelphiaosten och mixa slätt.
LAGER 3: Mixa riven västerbottensost, crème fraiche och philadelphiaost.
Bygg smörgåstårtan med de tre olika lagren. Börja och avsluta med bröd.
Gör färskostkräm till täckning genom att röra färskost och crème fraîche smidigt. Täck hela tårtan med rikligt av krämen med hjälp av en slickepott eller flat kniv (lilleman). Så här långt kan du förbereda dagen innan om du plastar in tårtan.
Klä sidorna på tårtan med krisp-, frisé- eller grönsallad.
Toppa med avrunna kräftstjärtar, limeklyftor, långa, tunna strimlor av sköljd, urkärnad paprika. Dekorera med vippor av koriander eller slätpersilja.