Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftströmmingslåda

Den här strömmingslådan kan serveras både varm och kall. Det går även att tillaga lådan i förväg och frysa in den till ett senare tillfälle.

Kräftströmmingslåda
Kräftströmmingslåda
Kräftströmmingslåda
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gströmmingfilé
  • 1 tskdillfrön
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 dlchilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Strö dillfrön på skinnsidan. Rulla ihop strömmingen med skinnsidan inåt. Lägg den tätt i en smord, ugnssäker form. Salta och peppra.

  2. Vispa ihop grädde och chilisås. Häll blandningen över strömmingen.

  3. Tillaga mitt i ugnen 25-30 min. Servera strömmingen varm eller kall.

Vad tyckte du om receptet?