Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftströmming - recept

Namnet till trots innehåller inte rätten kräftor, men väl tomatpuré, dillfrö och hummerfond som bidrar till skaldjurssmaken.

Kräftströmming - recept
Kräftströmming - recept
Kräftströmming - recept
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 800 gströmmingfiléer
  • 1 dlvatten
  • 1 dltomatpuré
  • 0,5 dlketchup
  • 1 mskdillfrön
  • 1 mskhummerfond
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • smör- till formen

Till garnering

  • krondill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Smörj en ugnsfast form med smör.

  3. Rulla strömmingen med skinnet utåt och lägg i rader i formen. Salta och peppra strömmingen.

  4. Vispa ihop vatten, tomatpuré, ketchup, hälften av dillfröna och hummerfonden. Fördela såsen över strömmingen och strö över resten av dillfröna.

  5. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. Sätt eventuellt aluminiumfolie över formen under de sista minuterna om ytan riskerar att bli bränd.

  6. Garnera med krondill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök