Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Namnet till trots innehåller inte rätten kräftor, men väl tomatpuré, dillfrö och hummerfond som bidrar till skaldjurssmaken.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsfast form med smör.
Rulla strömmingen med skinnet utåt och lägg i rader i formen. Salta och peppra strömmingen.
Vispa ihop vatten, tomatpuré, ketchup, hälften av dillfröna och hummerfonden. Fördela såsen över strömmingen och strö över resten av dillfröna.
Sätt in formen mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. Sätt eventuellt aluminiumfolie över formen under de sista minuterna om ytan riskerar att bli bränd.
Garnera med krondill.
Recept från Mitt kök