Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftströmming

En riktig klassiker till buffén! Kräftströmming passar bra på sillbordet - vilken årstid som helst!

KräftströmmingKräftströmmingKräftströmming

Ingredienser

  • 600 gströmmingfilé
  • 1 tsksalt
  • 2 tskdillfrön- torkade
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1 mskhummerfond
  • 0,5 dlvatten
  • svartpeppar- mald
  • dill- efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten och klipp bort ryggfenan.

  2. Lägg ut filéerna, torka dem lätt med papper och salta lätt.

  3. Rulla ihop filéerna tight och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form. Strö över dillfröna.

  4. Vispa samman tomatpuré, fond och vattnet och häll det över strömmingen. Smaksätt med lite svartpeppar.

  5. Täck formen med aluminiumfolie och baka strömmingen i mitten av ugnen ca 25 min.

  6. Den är god att servera både varm och kall.

Vad tyckte du om receptet?